Shampoo, Hair Mask & Hair Oil

Set Penjagaan Rambut Garlic & Capixyl

Keajaiban Alam Semula Jadi

Diakui Oleh Pelanggan:

Dengarkan Apa Kata Pengguna

Lihat Video Testimoni di Bawah:

PERHATIAN!

Korang dah FED UP dengan masalah keguguran rambut, kulit kepala gatal, kelemumur & kutu yang berleluasa, rambut rosak sebab bleaching, rambut lambat nak tumbuh dan masalah kulit kepala

Korang …

  • MALU dengan pasangan bila rambut makin jarang

  • LOOSE CONFIDENT bila berjumpa dengan boss & buat presentation depan orang ramai sampai tutup camera

  • SEGAN bila dekat bahu banyak “salji” kelemumur

  • TAK FOKUS sebab asyik garu kepala yang gatal tu

  • SEDIH bila rambut rosak & dah tak cantik macam orang lain

  • RIMAS rambut asyik jatuh & melekat kat bantal

STOP WORRYING!

Satu formula yang menggunakan bahan semulajadi Bawang Putih telah dihasilkan oleh Dr Cevdet Tuna, seorang pakar perubatan dari Turki untuk membantu korang mengurangkan masalah keguguran rambut & kulit kepala.

Kajian klinikal kami menunjukkan pertambahan 23% rambut setelah menggunakan set penjagaan rambut ini selama 8 minggu berturut-turut.

Hasil daripada kajian Dr Cevdet Tuna

Seorang doktor bertauliah daripada Turki

Solusi No. 1 Masalah Rambut Anda, Lebih Lebat. Lebih Kuat. Lebih Bersinar. Lebih Confident. Wangi Tanpa Bau Bawang

FCC Dr. C Tuna
Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo 225 m

Testimoni

Kenapa FCC Dr. C. Tuna Garlic & Capixyl Shampoo?

Testimonial pelanggan dari Amerika Syarikat

“Wow… my hair looks more fuller,
it looks more shiny, it look stronger.
Like, OMG… I’m obsessed with this product.”

– Julissa Guillen

Proven
Results

Wangi Tanpa Bau Bawang

Produk Keluaran Negara Islam Turki

Diformulasi oleh Doktor Perubatan

Terjual di 125 Negara Sejak 2009

Sijil Halal Antarabangsa

Testimonial pelanggan dari Amerika Syarikat

“Wow… my hair looks more fuller, it looks more shiny, it look stronger. Like, OMG… I’m obsessed with this product.”

– Julissa Guillen

Proven Results

Wangi Tanpa Bau Bawang

Produk Keluaran Negara Islam Turki

Diformulasi oleh Doktor Perubatan

Terjual di 125 Negara Sejak 2009

Sijil Halal Antarabangsa

Mari kita lihat apa yang dikatakan oleh mereka yang pernah mencuba Dr. FCC. C. Tuna Garlic & Capixyl Shampoo

Before – After With Garlic Shampoo
September – November 2020

Masalah: Botak sebab salah guna produk

“Kepala yang botak berkelompok akibat daripada dye rambut akhirnya kembali pulih”

Pelanggan wanita yang mempunyai masalah kepala botak berkelompok disebabkan dye rambut telah berjaya mengurangkan masalah beliau, 36 tahun.

Kota Kinabalu, Sabah

Before – After With Garlic Shampoo
Ogos 2020 – March 2021

Masalah: Rambut gugur selepas terapi chemo

“Macam tak percaya rambut boleh tumbuh balik”

Pelanggan wanita yang merupakan seorang cancer survivor, 62 tahun tidak percaya bahawa rambutnya boleh tumbuh semula dengan garlic shampoo ini.

Shah Alam, Selangor

Before – After With Garlic Shampoo
September – November 2020

Masalah: Gugur selepas beranak

“Anak Rambut Tumbuh Dengan Cepat”

Pelanggan wanita yang mengalami rambut gugur yang teruk selepas bersalin, 32 tahun.

Damansara, Selangor

Before – After With Garlic Shampoo
October 2020 – January 2021

Masalah: Rambut gugur sebab stress kerja

“Sekarang Lebih Confident Bila Rambut Dah Makin Lebat”

Dato’ Noor Azman, 54 tahun. Seorang usahawan yang stress bekerja sehingga menyebabkan keguguran rambut kini lebih confident setelah menggunakan garlic shampoo ini.

Shah Alam, Selangor

Before – After With Garlic Shampoo
December 2020 – January 2021

Masalah: Rambut rosak selepas bleaching

“Dalam Masa Sebulan Jer Rambut Liana Dah Tumbuh 1.5 Inci”

Nurliana, 30 tahun adalah seorang social media influencer yang selalunya hanya tumbuh rambut 1 inci setahun. Kini rambut barunya tumbuh 1.5 inci dalam masa sebulan.

Seri Kembangan, Selangor

Before – After With Garlic Shampoo
July 2021 – September 2021

Masalah: Kelemumur teruk

“Alhamdulillah lepas pakai ubat kelemumur & shampoo Dr C Tuna… bersih…teruja saya. Macam tak percaya”

Mohd Fitri, 32.

Penang

Lepas Datin Shida try 1 botol, terus beli 12 botol untuk the whole family. Lepas 3 bulan, repeat lagi 12 botol sebab kulit kepala yang gatal sekarang dah hilang.

FCC Dr. C. Tuna
Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo

Telah Terbukti Berkesan

Formula Ini Menggunakan Bahan Asas Bawang Putih & Capixyl Sebagai Bahan Utama Didalam Shampoo Yang Telah Terjual Lebih 100 Juta Unit Di 125 Buah Negara Diseluruh Dunia.

Banyak Lagi Testimoni Mereka
Di WhatsApp Dan Social Media

Sangat berkesan sehingga pengguna memberikan testimoni terus melalui WhatsApp dan Social Media

FCC Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo

Kini Boleh Didapati Secara Online

Bahan Utama & Faedah

FCC Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo Menawarkan Penyelesaian Berkesan Untuk Rambut Rapuh Dan Menipis 

Diperkaya dengan formulasi Bawang Putih & Capixyl, mampu untuk membina semula rambut jauh dari dalam dan dipermukaan.

Dengan pengunaan secara berterusan, membantu menguatkan rambut nipis sekaligus memberikan penampilan rambut yang berkilat.

Hair Oil

Diperkaya dengan Garlic Oil, Sunflower Seed Oil, Sweet Almond OIl & VItamin E, bahan – bahan ini mampu menghidupkan semula rambut anda yang dulunya kusam dan lemah, kini kelihatan sihat bermaya selain menguatkan tesktur rambut dan rasa lembut apabila disentuh. Ianya cepat meresap ke dalam rambut menjadikan rambut kita tidak kelihatan berminyak.

  • Garlic Oil: Bersifat nyah mikroba yang membantu membunuh kuman dan bakteria, elak akar rambut dari tersumbat, hasilkan rambut baru lebih kuat dan sihat.
  • Sunflower Seed Oil: Mengandungi asid oleik yang bantu menghentikan kerosakan rambut, mempunyai sifat anti-radang yang dapat menenangkan kelemumur, melegakan kulit kepala yang gatal.
  • Sweet Almond Oil: Kaya dengan magnesium, kalsium dan zink, memperbaiki keadaan kulit kepala, melembapkan rambut dan melembutkan rambut yang kasar.
  • Vitamin E: Antioksidan semula jadi yang dapat melindungi sel-sel folikel rambut di kulit kepala supaya tidak rosak oleh radikal bebas

Shampoo

Diperkaya dengan formulasi Garlic & Capixyl yang menawarkan penyelesaian berkesan unutk rambut rapuh dan menipis serta kulit kepala yang bermasalah. Penggunaan yang berterusan dan konsisten akan mengembalikan rambut yang sihat, kuat dan lebat!

  • Garlic: Bersifat nyah mikroba yang membantu membunuh kuman dan bakteria, elak akar rambut dari tersumbat, hasilkan rambut baru lebih sihat, kuat dan lebat.
  • Capixyl: Kaya dengan BIochanin A, sejenis emolien lembut yang mengurangkan keradangan kulit kepala, melembapkannya bagi merangsang pertumbuhan rambut yang lebih penuh, tebal dan sihat sekaligus mengurangkan kadar keguguran rambut.
  • Coconut Oil: Menembusi jauh ke dalam akar rambut, mencegah kerosakan rambut dan rambut bercabang, menjadikan rambut kelihatan bersinar selembut sutera.

Hair Mask

Diperkaya dengan Garlic, Capixyl & Protein yang bertindak saling melengkapi jika dgunakan bersama Garlic Shampoo untuk memberi kesan yang lebih cepat dan efektif pada rambut anda. Sedikit berbeza dari conditioner, ianya bukan sahaja merapi dan melembutkan tekstur rambut dari luar, tapi ianya juga berkebolehan meresap ke dalam rambut untuk membantu memperbaiki tekstur rambut dari dalam menjadikan setiap helaian rambut lebih kuat dan mudah diurus secara semulajadi.

  • Hydrolyzed Corn Protein: Memperbaiki tekstur rambut yang rosak kerana bleaching, dye warna atau rawatan kimia. Ia membantu meningkatkan keanjalan, menguatkan rambut dan melembapkan rambut sehingga terasa terhidrat dan berkhasiat.
  • Hydrolyzed Wheat Protein: Protein ini mengurangkan keporosan liang rambut dan meningkatkan keupayaan rambut untuk menerima dan mengekalkan kelembapan sekaligus menjadikan rambut anda kelihatan lebih penuh tanpa kusut.
  • Hydrolyzed Soy Protein: Protein larut air yang berasal dari soya yang akan menguatkan dan memperbaiki serat rambut. Ia meningkatkan keupayaan rambut untuk menahan kelembapan sambil menambahkan kilauan dan kehalusan.
It’s so simple !

3 Langkah Mudah Penggunaan

Gunakan Garlic Hair Oil 30 minit sebelum syampu. Sapukan pada helaian rambut dari bahagian tengah hingga hujung rambut / kulit kepala yang bermasalah / kedua-duanya sekali.

 

Tips: Gunakan sebelum tidur dan biarkan semalaman jika anda kesuntukan masa di waktu pagi.

Basahkan rambut dengan air bersuhu bilik dan cuci rambut menggunakan Garlic & Capixyl Shampoo. Urut kulit kepala selama 2-3 minit supaya nutrisi serap ke dalam kulit kepala. Bilas sehingga bersih.

 

Tips: Elak menggunakan air panas.

Gunakan Garlic & Capixyl Hair Mask pada keseluruhan rambut dan elakkan kulit kepala. Bilas selepas 2-3 minit.

 

Tips: Gunakan sikat bergigi lebar bagi aplikasi yang lebih rata.

Rekomendasi Kami

Rekomendasi Untuk Lelaki

Cadangan pertama kami untuk lelaki adalah untuk menggunakan Booster Set, iaitu 3 botol Garlic & Capixyl Shampoo. Penggunaan yang konsisten akan dapat membantu mengurangkan rambut gugur dan merangsang pertumbuhan rambut. Set booster ini cukup untuk penggunaan selama 2-3 bulan. Selain itu, lelaki juga mempunyai masalah rambut gugur yang serious seperti botak dihadapan dan ditengah-tengah kepala. Oleh itu, Set Gentleman ini sesuai untuk lelaki kerana mempunyai Garlic Hair Oil yang dapat membantu menghidupkan kembali folikel rambut yang telah mati dan tersumbat supaya anak rambut yang baru dapat tumbuh semula.

Combo Booster

RM 147.00

 

3x Garlic Shampoo 225ml

Percuma 4 sachet Garlic Shampoo
+ Hand Cream

Beli Sekarang

Set Gentleman

RM 218.00

 

1x Garlic Hair Oil 30ml
1x Garlic Shampoo 225ml

Percuma 4 sachet garlic shampoo + Hand Cream

Beli Sekarang

Rekomendasi Untuk Wanita

Cadangan untuk wanita ialah Basic Set, iaitu 1x Garlic & Capixyl Shampoo & 1x Garlic & Capixyl Hair Mask. Kombinasi yang terbaik untuk wanita agar rambut lebih lebat, lebih bersinar dan lebih lembut. Sekiranya ada masalah rambut rosak atau kulit kepala, boleh gunakan Complete Set untuk membantu merawat kerosakan rambut.

Set Basic

RM 124.00

 

1x Garlic Shampoo 225ml
1x Garlic Hair Mask 200ml

Percuma
4 sachet
Garlic Shampoo

Beli Sekarang

Set Complete

RM 293.00

 

1x Garlic Hair Oil 30ml
1x Garlic Hair Shampoo 225ml
1x Garlic Hair Mask 200ml

Percuma 4 sachet Garlic Shampoo + Hand Cream + Sikat

Beli Sekarang

Harga Single

Garlic Hair Oil
1x

RM 169.00

 

Beli Sekarang

Garlic Hair Mask
1x

RM 75.00

 

Beli Sekarang

Garlic Shampoo
1x

RM 49.00

 

Beli Sekarang
  • Sale!

Dr. C. Tuna
Golden Rules

Dr Cevdet Tuna adalah pengasas kepada produk jenama FARMASI atau FCC dari Istanbul, Turki. Beliau adalah seorang doktor bertauliah dari Goathe Medical School di Jerman pada tahun 1947. Beliau sangat mementingkan keberkesanan & faktor keselamatan didalam setiap produk yang dihasilkannya.

Berikut adalah antara Golden Rules beliau didalam penghasilan produk-produk dibawah Dr. C. Tuna.

Dr. C. Tuna
Golden Rules

Dr Cevdet Tuna adalah pengasas kepada produk jenama FARMASI atau FCC dari Istanbul, Turki. Beliau adalah seorang doktor bertauliah dari Goathe Medical School di Jerman pada tahun 1947. Beliau sangat mementingkan keberkesanan & faktor keselamatan didalam setiap produk yang dihasilkannya.

Berikut adalah antara Golden Rules beliau didalam penghasilan produk-produk dibawah Dr. C. Tuna.

Hubungi Beauty Influencer Kami

Untuk Konsultasi & Pertanyaan

Malaysia

FCC Beauty Influencer

Soalan-Soalan Lazim

Soalan Tentang Syampu

Adakah syampu ini sesuai untuk semua jenis rambut?

Ya, Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo diformulasikan untuk merawat semua jenis rambut.

Bagaimanakah bau syampu ini? Adakah baunya seperti bawang putih?

Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo mempunyai bawang putih tetapi berdasarkan testimoni daripada pengguna-pengguna yang telah mencuba, syampu ini tidak berbau bawang putih langsung! Ia mempunyai bau yang sangat lembut.

Adakah syampu ini berbuih dengan baik?

Ya, Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo mengandungi Sodium Laureth Sulfate (SLES) yang membantu menghasilkan buih apabila digunakan. Jangan risau, SLES lebih ringan dan kurang merengsakan kulit daripada SLS. Ia digunakan untuk membersihkan rambut dan menyingkirkan minyak dan zarah kotoran.

Adakah syampu ini mempunyai wangian?

Ya, Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo mengandungi wangian yang berasal dari bahan kimia kompleks semasa formulasi.

Adakah syampu ini bebas silikon?

Ya, Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo tidak menggunakan silikon dalam formulasi. Dalam industri penjagaan rambut, silikon membantu syampu, perapi dan produk menatarias rambut digunakan ke rambut anda, sehingga rambut halus dan licin. Silikon yang tidak larut dalam air cenderung untuk membina, menjadikan rambut kelihatan kotor dan anda mungkin membasuhnya lebih kerap daripada yang diperlukan. Ia akan merosakkan setiap helaian rambut yang menghasilkan rambut rapuh dan kering dengan hujung yang berpecah, rambut menggerbang dan keriting.

Apakah bahan-bahan yang digunakan dalam syampu ini?

Bahan-bahan utama yang digunakan dalam Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo adalah bawang putih dan capixyl. Bawang putih mempunyai ciri-ciri yang membunuh kuman dan bakteria serta meningkatkan pengeluaran kolagen. Manakala, capixyl merupakan kombinasi kompleks aktif yang unik dan ekstrak Bunga Semanggi Merah untuk untuk mewujudkan penyelesaian yang lebih semula jadi untuk masalah penipisan dan keguguran rambut tanpa menyebabkan kesan sampingan berbahaya.

Di manakah syampu ini dikilangkan?

Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo dikilangkan di Istanbul, Turki.

Adakah syampu ini diuji ke atas haiwan?

Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo tidak diuji pada haiwan. Untuk pengetahuan anda, kami mematuhi Polisi Ujian Haiwan. Kami menghormati haiwan. FCC adalah penyokong kuat hak haiwan dan perlakuan etika terhadap haiwan. Kami menggunakan kaedah alternatif untuk menguji produk kami seperti ujian klinikal dan pemodelan. Kami pasti tiada produk FCC yang diuji pada haiwan oleh pengeluar kami.

Adakah syampu ini sesuai untuk vegan?

Ya, Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo sesuai untuk vegan kerana ia tidak mengandungi sebarang lemak haiwan atau bahan-bahan yang diperbuat daripada haiwan.

Adakah syampu ini bebas daripada gluten?

Ya, Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo adalah bebas daripada gluten.

Di manakah patut saya simpan syampu ini?

Paling baik menyimpannya di suhu bilik.

Berapa lamakah ia boleh bertahan?

Dengan penggunaan biasa, syampu ini dapat bertahan selama 1-2 bulan bergantung pada penggunaan individu. Sila gunakan dalam masa 12 bulan setelah dibuka.

Di manakah boleh saya dapatkan syampu ini?

Ia boleh dibeli menerusi laman web www.farmasicolourcosmetics.com atau menerusi Dropshipper kami.

Soalan Tentang Keprihatinan Pengguna

Adakah ia selamat untuk digunakan oleh kanak-kanak?

Kami menyarankan apabila  menggunakan syampu ini untuk kali pertama, sila cuba produk ini ke atas bahagian kecil di kulit kanak-kanak.

Bagaimanakah cara untuk menggunakan syampu ini?

Gunakan syampu pada rambut basah. Urut kulit kepala selama 3 minit sehingga kulit kepala menyerap nutrien hingga ke akar. Bilas dengan baik.

Bagaimana kekerapan untuk menggunakan syampu ini?

Untuk mendapatkan hasil terbaik, kami sangat mengesyorkan anda menggunakan Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo sekurang-kurangnya sekali sehari untuk mendapatkan hasil yang paling berkesan kerana ia adalah syampu yang membantu dalam merawat masalah kulit kepala dan rambut anda.

Saya mempunyai masalah keguguran rambut. Bolehkah saya menggunakan syampu ini?

Inilah jawapannya! Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo membantu mengukuhkan kekuatan rambut dengan menembusi jauh ke akar dan merangsang folikel rambut dari dalam.

Saya mempunyai eczema, psoriasis atau pelbagai keadaan kulit yang lain. Bolehkah saya menggunakan syampu ini?

Kami boleh pastikan anda bahawa Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo adalah diuji secara dermatologi. Namun, anda boleh mencuba ke atas sebahagian kecil kulit untuk ketahui jika anda mempunyai reaksi alahan terhadapnya.

Adakah saya akan mendapat reaksi alahan daripada menggunakan syampu ini?

Sejujurnya, anda tidak akan tahu sehingga anda mencuba. Kita adalah unik dalam susunan biologi yang dicipta. Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo hanya mengandungi bahan-bahan yang ringan, selamat dan bebas toksin yang akan membantu mengurangkan reaksi alahan dan sensitiviti. Sekiranya anda mempunyai keraguan, kami sangat mengesyorkan anda untuk mencuba ke atas sebahagian kecil kulit. Sekiranya tiada reaksi alahan, yakinlah untuk terus menggunakannya.

Adakah syampu ini selamat untuk digunakan sepanjang kehamilan dan penyusuan?

Ya, Dr. C. Tuna Vitalizing Garlic & Capixyl Shampoo sesuai untuk digunakan sepanjang kehamilan dan penyusuan. Walaubagaimanapun, kulit wanita hamil dan wanita menyusu selalunya lebih sensitif daripada biasa. Jika ada simptom yang luar biasa selepas menggunakannya, sila berhenti menggunakannya dengan segera.

Anda masih risau? bimbang? ragu-ragu? Dapatkan Sampel Percuma Sekarang!